Ingefärsdricka och frökex

Vid mina yogapass på magasinet avslutar vi med lite te och tilltugg. Det mest uppskattade tilltugget är frökex och vid föreläsningar i Bygdegården har det bjudits på Ingefärsdrick. Här är äntligen det efterfrågade recepten:

Ingefära och frökex

Frökex

2 dl majsmjöl
1 dl skalade solrosfrö
1/2 dl linfrö
1/2 dl skalade sesamfrö
1/2 tsk salt
1/2 dl rapsolja
2 1/2 dl kokande vatten
1/2 tsk flingsalt

Blanda de torra ingredienserna utan flingsaltet i en skål, häll i rapsolja och rör runt. Häll i det varma vattnet, rör runt och häll sedan ut på en långpanna klädd med bakplåtspapper. Bred ut smeten tunt över hela plåten. Det gäller att vara snabb eftersom det snabbt blir en torr smet. Det går även att ta ett bakplåtspapper över och kavla/trycka ut smeten. Skåra ut rutor i lagom storlek och strö en 1/2 tsk flinsalt över. Sätt in i ugnen på 150 grader i c:a 45 minuter. När kexen torkat och lätt går att bryta av, tas de ut ur ugnen och får svalna på ett galler.

Ingefärsdricka

Ger 4 glas

1/2 tsk färskriven ingefära
2 tsk rårörsocker
1 msk färskpressad citronsaft
1 liter mineralvatten
citronklyftor

Blanda samman ingefära, socker och citronsaft. Häll i en tillbringare, slå på lite mineralvatten och rör så att det söta löser sig och allt blandas. Fyll på med mineralvatten till önskad styrka. Servera med is och citronklyftor.

Lycka till!

En reaktion på “Ingefärsdricka och frökex

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>