Spännande med personligheter

När jag var yngre kändes det ofta som att en viss personlighetstyp var mer rätt än en annan typ av personlighet. Den som inte ansågs rätt skulle förändras för att passa in i den mall som var ”den rätta”.

Oh, vad jag har försökt att göra om mig för att passa in i olika sammanhang med mer eller mindre lyckat resultat. Att göras om för att behaga andra människor skapar bara en frustration och osäkerhet som tär på både kropp och själ.

Men vem har egentligen rätten att bestämma vad som är rätt personlighet?

För några år sedan genomförde jag tillsammans med mina arbetskamrater en test som visar vilken av 16 olika personlighetstyper som var och en av oss tillhör. Innan vi tog del av vad enkäten visade för svar, fick vi själva bedöma oss, genom att gradera fyra olika preferenser. Det visade sig att vi alla gjorde samma bedömning som vad enkäten visade.

Min personlighetstyp kallas för ”Den ena inspirationen efter den andra…” och när jag läste sammanfattningen över min personlighetstyp skrattade jag högt för allt stämde in…
Det finns inget som är rätt utan vi är alla olika och genom att sätta ihop en grupp av människor som kompletterar varandra, kan man få till en mycket dynamisk grupp som tillsammans kan åstadkomma stordåd.
Det gör inget att jag har svårt att hålla tider och alltid vill hålla alla dörrar öppna, det tillhör min personlighet. De andra personligheterna kommer att kunna sporra mig till att komma i tid och hjälpa mig med att stänga de öppna dörrarna. Jag kommer att kunna bidra till att andra kanske ser nya möjligheter och tillsammans kan vi lyckas med framgångsrika projekt som avslutas i tid.
Wow, vilket team!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>