Självläkande människa

Sanna Edins böcker ”Den självläkande människan”, ”Holistiskt tänkande” m.fl. är böcker som gett mig mycket fakta och inblick i hur kost, hälsa, tankar och kroppens välbefinnande hänger ihop.

För 10 år sedan var jag på Sannas föreläsning och efteråt signerade hon en bok till mig och vi pratades vid en del. Jag berättade om mina magproblem med dagliga diareér och hon rekommenderade mig att trots att jag varit hos 5 olika läkare inte ge mig, utan försöka hitta orsaken till mina magbesvär.Sanna Ehdins föreläsningar maj/juni 2013

 

Efter många utredningar kom det fram att jag var allergisk mot jäst.

-”Det kan ju inte vara så farligt” sa läkaren. -”Jästen förvinner ju när brödet jäser”. Efter att ha slutat med bröd blev jag inte bättre utan först då jag även uteslöt smakförstärkare (glutamat/E621) och syrade/jästa matvaror blev min mage helt bra igen.

Nu när jag tittar noga på innehållsdeklarationer ser man att de tillsätter jäst, jästextrakt eller glutamat i nästan alla halvfabrikat, buljonger, kryddblandningar, charkuterivaror etc.För min del innebär det att jag numera äter mycket hälsosammare än tidigare, men varför tillsätts alla dessa tillsatser, varför ifrågasätts det inte mer vad alla dessa tillsatser medför för risker för våra barn?

I England är det på gång att man ska förbjuda smakförstärkare och i Danmark har man förbjudit transfetter. Jag hoppas verkligen att Sverige följer efter inom det snaraste. Vi konsumenter har en stor makt och genom att vi väljer närodlat, kravmärk och utesluter produkter som innehåller mycket tillsatser, så kommer marknaden att förändras.

Ni kommer kanske ihåg debatten om det klorblekta kaffefiltret? På bara någon vecka, slutade konsumenterna att köpa klorblekta kaffefilter och tillverkarna klarade på kort tid av att ta fram ett alternativ som var mycket bättre. Vi konsumenter har makten!
Jag tror på den självläkande människan!

Sanna Ehdin kommer att ge ut en ny uppdaterad version av ”Den självläkande människa” och i samband med det gör hon en föreläsningsturné på olika platser i Sverige under maj månad. Planen var att Sanna även skulle komma till Våxtorps bygdegård men vi beslöt oss för att flytta fram det till i höst. (Datum meddelas senare)

Här är Sannas föreläsningsdatum i maj månad

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>